ASIGURARI

RCA – Raspundere Civila Auto

Asigurarea RCA, in forma ei completa inseamna asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de vehicule.

Conform ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), autoritatea care se ocupa cu supravegherea pietei asigurarilor, polita de asigurare RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident rutier, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite in acel accident auto.

Crezi ca iti poti permite sa circuli fara asigurare?

Absolut toate entitatile juridice sau persoanele fizice care detin vehicule inregistrate sau inmatriculate pe teritoriul Romaniei au obligatia de a achizitiona o asigurare RCA in toata perioada cat detine acea proprietate.

Scopul acestui tip de asigurare este ca cel pagubit/nevinovat sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite fie ele materiale si/sau vatamari corporale, indiferent de situatia materiala a celui care a produs accidentul.

In Romania se poate incheia un contract de asigurare RCA cu oricare din societatile de asigurari autorizate in acest sens cu conditia ca autovehiculul pe care il detineti sa fie inmatriculat/inregistrat sau urmeaza sa fie inmatriculat sau inregistrat in Romania.

Pe de alta parte, ca sa iti protejezi masina ta, ai nevoie de o asigurare Casco.

Ce inseamna asigurare Casco?
Asigurarea CASCO este asigurarea auto facultativa pentru posesorii de autovehicule. Daca masina ta sufera anumite daune, indiferent daca esti vinovat sau nu de producerea lor, societatea de asigurari va suporta cheltuielile pentru reparatii. Conditia este ca autovehiculul sa indeplineasca cerintele legale pentru circulatie.

 

**** Colaboram cu mai multe firme din domeniul asigurarilor care oferă servicii de intermediere și consultanță si de aceea venim in sprijinul dumneavoastra in vederea incheierii unei polite RCA in momentul achizitionarii autoturismului/autoutilitarei.

 

Scan the code
Call Now Button